Sajtótájékoztatót tartanak

2022.06.23. 10:31

Elkezdődött a komlói könyvtár és Muzeális Gyűjtemény fejlesztése új látogatóközponttal

Újszerű, és talán Magyarországon az egyetlen olyan város Komló, ahol egy épületben könyvtár és muzeális gyűjtemények együtt gondolkodva, közös koncepció köré építve dolgoznak azon, hogy a város lakosságának minden rétegét megszólítsák, szolgáltatásaik színvonalát folyamatosan emeljék.

Képünk illusztráció

Fotó: Csapó Balázs

Az intézmény stratégiájának középpontjában a jura korban a Mecsekben élt és Magyarországon elsőként azonosított dinoszaurusz, a Komlosaurus carbonis áll, amely Komló városról és a feketeszénről kapta a nevét. Ebben a névben benne rejlik a város múltja, jelene és a jövője is. 

A város szívében elhelyezkedő épület hatalmas, beépítetlen tetőterében adott a lehetőség, megvalósítható, hogy látványos installációkkal bepillanthassunk a 200 millió évvel ezelőtti Mecsek hegység életébe, dinoszauruszok között sétálhassunk, és az egymást követő földtörténeti korszakokon keresztül utazva megleljük a fekete gyémántot, amelyet egy valósághű, virtuális bányából ezer veszéllyel dacolva hozhatunk a felszínre. 

A látványos virtuális kiállítás minden eleme a település múltjához illeszkedik majd, tanítja a rég-, őrzi a közelmúlt emlékeit.

 A kivitelezés nemrég vette kezdetét melynek alkalmából sajtótájékoztatót tartanak csütörtökön a beruházás helyszínén melyen munkatársunk részt vesz és beszámol a részletekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!