Gratulálunk!

2022.06.04. 08:01

Emlékérmet vett át Őri László

MW

A baranyai mentősök javaslatára Magyar Mentésügyért Emlékérem kitüntetést kapott Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke. Az elismerést pénteken Rétvári Bence miniszterhelyettestől és Csató Gábortól, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójától vette át a megyei elnök. 

A Magyar Mentésügyért Emlékérmet olyan személyek, szervezetek kaphatják, akik hosszú idő óta támogatják a mentősök munkáját. Őri László korábban Pécs alpolgármestereként, jelenleg pedig a Baranya Megyei Önkormányzat elnökeként évek óta támogatja a mentősök munkáját. A megyei elnök 2020-ban a koronavírus-járvány első hulláma alatt hívta életre a Baranya Segít Programot azzal a céllal, hogy az élvonalban harcoló egészségügyi dolgozókat, mentősöket segítse. 

Őri László a kitüntetés kapcsán elmondta, hatalmas megtiszteltetésként és meglepetésként érte az elismerés. Az elnök megköszönte a baranyai mentősök támogatását, bizalmát, és biztosította őket, hogy a Baranya Segít Program a jövőben is folytatódik. Mint mondta, az ilyen elismerések adnak erőt számára a közéleti munka folytatásához. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!