Reggeltől estig dolgoztak az ebek

2022.06.10. 14:12

Kutyaugatástól volt hangos az elmúlt hétvégén a Mecsek

A hírt a Pécsi Mentőkutyás Egyesület osztotta meg Facebook-oldalán.

bama.hu (forrás: BMKI)

Nagyszerű pécsi eredmények születtek a Pünkösd hétvégén megrendezésre kerülő nemzetközi mentőkutya vizsgán és versenyen. A Pécsi Mentőkutyás Egyesület és a Mancs A Kézben Egyesület közös rendezésében idén Pécsen került megrendezésre a Nemzetközi Mentőkutyás Szervezet, (IRO) hivatalos mentőkutya vizsgája. 

A magyarországi mentőkutyás szervezetek, egyesületek, szinte kivétel nélkül képviselték magukat. A korrekt bírálatokról Csehországból Pavel Sabacky valamint Ausztriából Charlotte Kranz gondoskodott. Az indulók nagy száma miatt, szinte reggeltől estig dolgoztak a kutyák. A kutyáknak a Mecsek, dombokkal és víznyelőkkel nehezített 40.000 nm-es területén kellett 30 percen belül 3 személyt megtalálnia.

A pécsi mentőkutyák ismét bizonyították felkészültségüket: Emeltszintű területkeresésben 1. helyen végzett, és így a dobogó legmagasabb fokára állhatott Dombovits Péter, Rinka nevű kutyájával. A 2. helyezett lett a szintén Pécsi Mentőkutyás Egyesület tagja, Gelencsér Mária, Chili nevű kutyájával, így ő a dobogó második fokára álhatott fel. Kiss Csaba pedig Samu nevű kutyájával, 1 ponttal lemaradva a dobogóról a 4. helyen végzett. Ezzel az eredménnyel a pécsi csapat volt a legeredményesebb. Főleg, ha hozzá vesszük, hogy Hilbert Richárd, aki szintén a pécsi csapat indulója Ready nevű kutyájával eredményes alapszintű vizsgát tett, amivel ebben a kategóriában a 7. helyen végzett.

Az eseményen jelen voltak a Baranya Megyei Katasztrófavédelemtől Domján Gábor és Egri Krisztián, akik átadták a serlegeket a dobogós helyezetteknek, valamint gratuláltak valamennyi indulónak, hogy felkészítették a mentőkutyáikat a bajba jutott emberek megtalálására.

További fotók a Pécsi Mentőkutyás Egyesület Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!