Jótékony célt is szolgál a vásárlás

2022.07.11. 16:31

Zsetonokkal voksolhatunk a közösségek javára

Fotó: Pusztai Sándor

Idén tizenegyedik alkalommal lehetett pályázni a közösségépítő tevékenységek támogatására a Tesco Áruház „Ön választ, mi segítünk” programjában. Az áruházakban hétfőtől a vásárlók is hozzásegíthetik a nagyobb támogatáshoz a civil szervezeteket, a vásárlások után kapott zsetonokkal.

A pécsi boltokban az Élménylelő Ifjúsági Egyesület, a Meszesért Alapítvány, valamint a „Lásd a világot autista szemmel” Egyesület  projektje verseng támogatásáért. Az Élmény Tárt működtető egyesület Gyárváros megújulásáért szervez közösségi akciót, a Meszesért Alapítvány egészség- és sportnapot szeretne rendezni a Meszesi Iskolában, a harmadik szervezet pedig tematikus szülőtalálkozókkal segítené az autizmusban érintett gyermeket nevelő családokat.

A komlói és szigetvári üzletek vásárlói a Szigetvári Birkózó Sport Egyesület eszközbeszerzéseire és sportfoglalkozásaira, a komlói Felsőszilvás a Gyermekekért Alapítvány foglalkozásaira, és a Nagydobszai Általános Iskola szülői klubjára, interaktív foglalkozásaira voksolhatnak, míg a siklósi és a mohácsi Tescoban a Nagyharsányi Óvoda Könyvtár és Konyha sószobájának kialakítását, a szaporcai Vidéken Jó! Alapítvány játszóházát, és „A Siklósi Dózsa György Úti Óvoda Gyerekeiért” Alapítvány fejlesztő eszközeinek beszerzését támogathatják a vásárlók. 

A felsorolt baranyai szervezetek már mind nyertek, hiszen továbbjutottak az áruházlánc által megbízott zsűri értékelésén, viszont az augusztus 7-ig leadott szavazatok fogják eldönteni, hogy ki kapja a 400, 200 vagy 100 ezer forint értékű támogatást. 

Aktív civilek

Az eddigi fordulók során Baranya megyében óvodaudvarok, játszóterek, kisebb parkok újulhattak meg, de közösségi programok támogatására is nyertek forrást a pályázók, akik elsősorban a helyi környezet megszépítésével, illetve a közösségi élet előmozdítására irányuló kezdeményezésekkel kívánnak aktívan hozzájárulni lakóhelyük jóllétéhez. Ugyanakkor a gyermekeket, fiatalokat és felnőtteket célzó oktatási és képességfejlesztési tevékenységek tervezése is népszerű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!