Vigyázzunk rájuk!

2022.07.26. 08:59

Cipő is védi a forróságban a vakvezető kutyákat

MW

Fotó: Kozma István

A kutyájukkal aktívan közlekedő gazdák figyelmét szeretnénk felhívni a forró beton veszélyeire. Ha tehetik, adjanak a kutyáikra cipőt, mert a felforrósodott felületek veszélyesek, megégetik a kutya talpát – hívta fel a figyelmet erre a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola
A forró beton okozta problémára Prepszl Tamás hívta fel a vakvezető kutyás közösség figyelmét, és az alapítvány úgy érezte, hogy a tartós hőségriadó miatt minden kutyás gazdának fontosak ezek a gondolatok. 

„Amikor délutánra már a hőség kibírhatatlan, a nap pedig egész nap folyamatosan süt, a járdák, úttestek, villamossínek tűzforróvá válnak. Egyébként én ezt a kezemmel szoktam ellenőrizni. Lehajolok, megfogom a betont és elszörnyedek. 

Ha tehetitek, adjatok kutyusotokra cipőt. Például egy lámpás kereszteződésnél a várakozás okozhat kellemetlen perceket, főleg ha megég a kutyus talpa. Az az ebnek is rossz, és nektek is” – mondta Prepszl Tamás, aki Pixellel nap mint nap közlekedik Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!