Életeket mentenek

2022.07.14. 20:04

Önállóan is beavatkozhatnak a palkonyai önkéntesek

Mostantól nyugodtabban alhatnak majd Pécs-Kelet, Kozármisleny, Pécsudvard, Nagykozár, Egerág, Kisherend és Szemely lakosai. Hivatalosan is megkezdi ugyanis önálló beavatkozási tevékenységét a palkonyai Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület a felsorolt területeken.

Radnai Balázs

 A hivatalos beiktatás örömére a Szent Flórián Egyesület és a megyei katasztrófavédelem közös ceremóniát tartott a Beck’s Borveranda udvarán. A ceremónia idején a falu lakosságát is beleszámítva a száz főre jutó katasztrófavédők, illetve aktív és nyugállományú tűzoltók száma elérte legalább a nyolcvanat. És ha már a nyugalmazott tűzoltók szóba kerültek, az eseményre érkezve elsőként Tóth Györggyel, Baranya egykori tűzoltó főparancsnokával találtuk magunkat szembe, ami mindent elmond az esemény horderejéről.

Az ünnepi hangulatnak megfelelően először a himnusz csendült fel, majd Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, a Baranya Megyei Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főfelügyelője mondott beszédet.

- A szabadidőben végzett önkéntesség nemes tevékenység, de az önálló beavatkozási tevékenység ezt még magasabb polcra helyezi, ugyanis ez már rengeteg kötelezettséggel is jár – hangsúlyozta beszédében a tűzoltó ezredes.

- Háromszorosan is ünnepi alkalom ez a mai: a tűzoltóság, a civil szektor és Baranya lakossága szempontjából is – mondta Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, aki kiemelte, hogy a palkonyai önkéntesek jó példát mutatnak a társadalom számára azzal, hogy a szabadidejükben, munka mellett, a családjukkal töltött idő kárára garantálják mostantól a környéken lakók biztonságát.

Vecsernyés Mónika, a Szent Flórián ÖTE elnöke a meghatottságtól el-elsírta magát beszéde közben, ám a végén egy, az Üvegtigris című filmből vett idézettel felderítette az egybegyűlteket: - Itt mindenki hülye? – tette fel a kérdést a mikrofonba. – Mindenki! – üvöltötték vezényszóra a palkonyai önkéntesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!