Összefognak a gazdaságért

2022.07.19. 17:01

Példaadó felajánlás indult a baranyai gazdák körében

Mohay Réka

Fotó: Lang Róbert

Az idei évben sajnos a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt az egész országot aszály sújtja, Baranya megyét sem kímélte. Ugyanakkor Békés megyében és az ország keleti részén a legnehezebb a helyzet. A Békés megyei gazdág megsegítésére Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Szervezetének elnöke fontos kezdeményezéssel állt elő. 

Arra kérte baranyai gazdatársait és a nagyobb gazdálkodókat, hogy a korábbi évekhez képest növeljék meg a Magyarok Kenyere programban felajánlott búza mennyiséget.  

Ezen belül ugyanis évente mintegy 12-14 tonna lisztet osztanak ki a megyékben, ezt a mennyiséget szeretnék növelni az idei évben. A felajánlás kettős társadalmi célt szolgál, egyrészt ezzel hozzájárulnak a békés megyei gazdálkodók felajánlásához, másrészt az ott élő rászorulókat támogatják a Baranyában maradó liszt mennyiség felével, így a Magyarok Kenyere programon keresztül adományhoz jutnak.  

Példaadásképp az elnök a Rittlinger Családi Farm nevében 1 tonna búzával megemelte az általuk felkínált mennyiséget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!