Körforgalom is épülni fog

2022.07.10. 11:31

Új sportpálya épült, megújultak a játszóterek, és a postaszállási épületet is fejlesztik Siklóson

Jó ütemben haladnak a közösségi terek kialakítását célzó pályázati projekt munkálatai Siklóson. Erre a fejlesztésre a város önkormányzata tavaly decemberben nyert kormányzati támogatást. A 154 millió forintból egyrészt már elkészült a Béke téren a röplabda, kosárlabda, tollaslabda, kézilabda, lábtenisz és a kispályás futball űzésére alkalmas gumiburkolatú sportpálya, ezen kívül kilenc játszótér felújítása is befejeződött még májusban.

A projekt harmadik részeként hamarosan egy közösségi tér létesül a postaszállási épület bővítésével. Egy 50 négyzetméteres épületrészt alakítanak ki a helyi civil szervezeteknek, aktív közösségeknek a szabadidő tartalmas eltöltésére. Ennek kivitelezése várhatóan őszre fejeződik be.

– A napokban írtuk alá a kivitelezési szerződést, és kollégáimmal a munkaterületet is átadtuk a beruházást végző vállalkozónak – mondta Riegl Gábor, Siklós polgármestere.

A városban emellett is több fejlesztés fog megvalósulni a következő években. Tavasszal öt nagy projekt nyert csaknem 750 millió forintot a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében, melyből a szolgáltatóház előtti teret alakítják át, ezen kívül a Gyűdi, a Felszabadulás és a Harkányi út csomópontjában körforgalom épül, Máriagyűd nyugati részén forgalomlassító szigetet építenek, és fejlesztik az Örsi Ferenc Művelődési Központot, valamint energetikailag korszerűsítik a szolgáltatóházat. 

A város elnyert pályázatainak, az önkormányzat gondos gazdálkodásának, és az egyéb támogatásoknak köszönhetően egyébként az idén a felújításra és beruházásra rendelkezésre álló költségvetési forrás 2,4 milliárd forint, amely azért is figyelemre méltó, mert ezt a lakosság mind a városkép változásán fogja látni. 

– Óriási munkát végeznek a hivatal munkatársai, hiszen jelenleg 14 futó, illetve már elnyert pályázatot építettek be a költségvetésbe, és reményeink szerint a további pályázati döntések után ez megközelíti majd a húszat. Látványos fejlesztések fognak megvalósulni a következő években a városban – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!