Bluegrass

2022.08.08. 12:02

Ismét külföldi zenészek érkeznek Abaligetre

Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivált Abaligeten augusztus 12-14. között.

Zs. J.

Forrás: Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivál, Abaliget Facebook oldala

Fotó: Foldesi Mihaly

A fesztivál egy véletlennek köszönheti, hogy Baranyába költözött. A Baján alakult Magyar Bluegrass Zenei Egyesület elnöke Abaligeten nyaralt, és a csodálatos környezet annyira lenyűgözte, hogy úgy döntött, nem lehet máshol megrendezni a fesztivált, csak ezen a gyönyörű helyszínen.

A bluegrassről annyit sikerült megtudnunk, hogy a country zene őse, és a hazája Amerika. Mivel ezt a műfajt idehaza kevés zenész, együttes műveli, így több külföldi előadót hívnak meg évről-évre az abaligeti zenei fesztiválra. Idén érkeznek zenészek az Egyesült Királyságból, Ausztriából  és Szlovákiából.

És mint a fesztivál honlapján írták, a  Hungarikum Együttes nélkül nincs fesztivál. Kremnitzky Gézát és Mudris Anettet nemcsak a színpadon, de a katolikus templomban is lehet majd látni és hallani a vasárnapi szentmisén. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!