Körbehajózta a Perzsa-öblöt

2022.08.20. 07:01

Örök élményt szerzett a haditengerészeti hajón Rétei Regina

Móga R.

Sok ember bakancslistáján ott szerepel a világ bejárása, új helyek felfedezése, azonban a legtöbb esetben ez fent is marad a cédulán. Na de Rétei Regina elkezdte kipipálni a sajátján, hiszen lehetősége nyílt körbehajózni a Perzsa-öblöt egy lélegzetelállító vitorláshajón, a Shabab Oman II fedélzetén.

Ráadásul mindezt egy különleges képzés keretein belül. 

A Nemzetközi Tengeri Turisztikai és Vendéglátóipari Akadémia egy egyedülálló, élményalapú oktatási program, amelyet dr. Nevenka Čavlek, a Zágrábi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának oktatója hozott létre, és működtet több egyetemmel együttműködve 2005 óta. Ezen vehetett részt a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar turizmus és vendéglátás szakos hallgatója, Rétei Regina is.

– A meglátogatott országok fenntarthatóságáról kibővítettem tudásomat, illetve a Dubai Expo által még több ország kultúrájával találkozhattam – vélekedett Rétei Regina. – Mivel csak angolul kommunikáltunk, így a nyelvtudásomat is fejlesztettem. A hajóséletet is nagyon különleges volt megtapasztalni, főképp úgy, hogy Shabab Oman II a haditengerészet hajója. Életre szóló barátságokat kötöttünk ott a diákokkal, a professzorokkal, valamint a hajó legénységével is. Ténylegesen úgy éreztük, hogy egy család vagyunk. 

 

Persze nem volt minden fenékig tejfel, kihívásokból is jutott bőven. Hozzá kellett szokniuk a haditengerészeti rendhez, így minden percük pontosan be volt osztva. Továbbá az internet-hozzáférés is csekély volt, így az egy hónap alatt ritkán tudták tartani a kapcsolatot a családdal, barátokkal. 
Mindennek ellenére Rétei Regina elmondása szerint élete egyik legjobb hónapján van túl.

A kíváncsiság motiválta erre a hatalmas kalandra, hiszen az egyik célja az életben, hogy minél több országot meglátogathasson. Egy biztos: hasonló jellegű képzések, illetve programok sokkal ösztönzőbbek lennének a hallgatók számára. Amellett, hogy tanulnak, még világot is láthatnak, és új ismeretekre, valamint ismeretségekre tehetnek szert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!