Hozzá méltó otthont kap a szakosztály

2022.08.25. 13:31

Zajlanak a munkálatok Szigetváron, már épül az új birkózócsarnok

A szigetvári Módos János Birkózócsarnok alapkövét július közepén tette le, azóta már elindult az építkezés és folyamatosan zajlanak a munkálatok. A tervek szerint szabadidős sportcentrum fog épülni.

Mohay Réka

A település jelentős hagyományokra tekint vissza a birkózás terén. Az 1911-ben alakult Szigetvári Birkózó Sport Egyesület az ország legidősebb, ma is gyakorló birkózó szervezete. Az egyesület kihelyezett szakosztályokat működtet, Hobol, Sellye, Almamellék és Királyegyháza településeken. A versenyzőik közel 100 országos bajnoki címet szereztek. Kadet, junior és felnőtt világversenyekről, Európa- és világbajnokságokról, olimpiáról 21 érmet gyűjtöttek.

A birkózók mindeddig nem rendelkeztek saját csarnokkal, az építkezés végeztével azonban méltó helyen edzhetnek majd a sportolók. A tervek szerint a fejlesztés nem csak a birkózók, de az egész település és térsége számára kínál majd sportolási, kikapcsolódási lehetőségeket.

– A csarnok megépítése további sikerek felé fogja vezetni a szakosztályt, emellett igazi szabadidős sportközpontot kívánunk létrehozni, nyitott sportparkkal. Szeretnénk kinyitni a birkózócsarnok erősítő termét, szaunáját, ezzel is elérni, hogy egyre többen sportoljanak

 – fogalmazott az építkezés kapcsán Módos Csaba szakmai vezető, a szakosztály vezetőedzője, s hozzátette, minél több gyereket is szeretnének bevonni így a helyi sportéletbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!