Märcz János cáfol

2022.08.25. 17:01

Zárt ülést terveznek a meggyanúsított közterület-felügyelet vezető ügyében

B. M.

A Péterffy Attila polgármester vezette pécsi baloldali önkormányzat pénteken reggelre hívott össze rendkívüli közgyűlést, amelynek egyetlen napirendjét, a Pécsi Közterület-felügyelet vezetője közszolgálati jogviszonyának megszüntetését és új vezető kinevezését zárt ülésen tárgyalják. 

Mint ismert, néhány napja közleményben jelentette a baloldal, hogy hivatali visszaéléssel és hivatali kötelesség megszegésével gyanúsította meg a rendőrség a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjét. A városházi propaganda szerint „egy feljelentés alapján indult nyomozás során a rendőrség az önkormányzat előzetes értesítésével vizsgálatot folytatott a Pécsi Közterület-felügyelet irodájában is". Az érintett cáfolja a vádakat. 

Märcz János lapunknak a héten azt mondta, hogy még a lehetőségét sem kapta meg arra, hogy az ártatlanságát bizonyítsa, 25 éve volt köztisztviselő és mindeddig kifogás nélkül végezte a munkáját. Leszögezte, nem követett el bűncselekményt, az ártatlanság vélelmének joga pedig mindenkit megilletne.

Információink szerint személyes ellentét is húzódhat az ellene zajló eljárás mögött, amivel kapcsolatban forrásaink úgy vélekedtek, hogy egyszerűbb lett volna őszintén megmondani Märcznak, hogy nem akarnak vele dolgozni, mert még 2017-ben, tehát az előző városvezetés idején nevezték ki a posztra. A rendőrség egyébként azt mondta, hogy január óta nyomoztak a férfi ellen és július végén közölték vele a gyanúsítást. 

Rendszerint zárt ülést személyi kérdésekben szoktak tartani, abban az esetben nem, hogyha maga az érintett kéri a nyílt ülésen való tárgyalást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!