A rendőrség is ott lesz

2022.09.20. 12:01

A felelős állattartásért tartanak nyílt napot

Mohay Réka

A kép illusztráció

Fotó: Bús Csaba

Lapunkban többször olvashattak már arról, hogy az állatvédő szervezetek áldatlan állapotokat tapasztal Baranyában az állattartást illetően. A felelősségtudat hiánya gyakori sajnos megyénkben is. Az állatmenhelyek tele vannak, s már a gazdasági helyzet nehezedése előtt is egyre többen dobtak ki, hagytak magára kutyákat, macskákat. Ennek érdekében az örökbefogadás és a felelős állattartás témáiról tartanak előadást és nyílt fórumot a Hachiko Állatvédő Egyesületnél Szabolcsfaluban, szeptember 22-én 14 és 17 óra között a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőreinek közreműködésével. A rendezvényre minden érdeklődőt várnak, több iskolának is küldtek meghívót. A Hachiko rendszeres együttműködő partnerei a rendőrségnek, s szükség is van erre a kapcsolatra, ugyanis gyakran találkoznak súlyos állatkínzási esetekkel.

– A rendőrség munkatársai időnként megkérnek minket, hogy vegyünk át bántalmazott állatokat, illetve mi is gyakran fordulunk hozzájuk. Mindig számíthatunk a segítségükre, például olyan esetekben, ha nem jutunk dűlőre egy felelőtlen állattartó gazdával

 – mesélte Pintérné Tavali Irén, az egyesület egyik alapítója.

A szervezők bíznak abban is, hogy a rendőrök jelenléte még nagyobb figyelemfelhívó erőt jelent majd, s a fiatal generációk már a felelős állattartás jegyében vállalnak házi kedvencet.

A programot ugyanakkor játékos, élményalapú délutánná szeretnék tenni, az előadáson és az ismeretek elsajátításában túl ugyanis lesz lehetőség az állatmenhelyen élő kutyákkal sétálni, játszani, megismerkedni is.

Többszörösére nőtt a támogatásuk

A Hachiko Állatvédő Egyesület nemrég Facebook-oldalán is köszönetet mondott az állatokat segítő embereknek, ugyanis a tavalyi évi egymilliós támogatáshoz képest idén több mint 3 millió forint érkezett az egyesülethez az adó egy százalék felajánlásokból.

A szeptember 22-i délutáni program során remélik, hogy számít majd hosszú távon, hogy felelős állattartás jelentőségét minél többen komolyan vegyék, s méltó bánásmódban részesítsék a gondjaikba vett kedvenceket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!