A terület új köntöst kapott

2022.09.15. 07:01

A játszótér elkészült, és görpark is épül Komlón

A megújult 48-as tér műszaki átadása megkezdődött. A beruházáshoz kapcsolódóan kialakított modern játszótér is elkészült, a terv szerint október elején megnyitják.

Wald Kata

A játszótér kivételével megkezdődött a teljesen megújult 48-as tér műszaki átadása: a szemle során kisebb hiányosságokat találtak, mint például túlzottan elszíneződött térkövek vagy a speciális padsor rögzítésének hibái – ezek korrekciójára harminc nap áll a kivitelező rendelkezésére. 

Mint ismeretes, a terület új köntöst kapott, a többi közt közlekedőfelületek, járdák épültek, megtartva a tér park jellegét.

Az új burkolathoz igazodó zöldfelületek kialakítása is hamarosan a kezdetét veszi, a füvesítésbe, tereprendezésbe, növényültetésbe a városüzemeltetés is bekapcsolódik, összehangolva a felújítást végző kivitelezővel a munkálatokat.

– A téren kapott helyet a város legnagyobb rekortán borítású, a mai kor igényeinek mindenben megfelelő játszótere, a beépített berendezések tanúsítványai azonban még hiányoznak, ezért ennek műszaki átadására még nem kerülhetett sor

 – vázolta az aktualitásokat Polics József, Komló polgármestere. Kiemelve, hogy játszótér használata egyelőre nem megengedett – a területet el is kerítették, a tilalomra tábla is felhívja a figyelmet az esetleges balesetek elkerülése érdekében. 

A terület teljes rehabilitációja csaknem 200 millió forintból valósulhatott meg, a fejlesztés eredményeként egy családközpontú, akadálymentes, valamennyi korosztály igényeit kielégítő közösségi tér létesült a város központjában.

Az ifjúság igényeire reagáltak

A zöld- és közlekedőfelületek újragondolása mellett a 48-as térre, a kulturális intézmény mögötti területre egy görparkot is megálmodott az önkormányzat, a fiatalság igényeire reagálva. Az ifjúság által régóta vágyott pálya megnyitására sem kell már sokat várni – a kivitelező kiválasztást célzó közbeszerzési eljárás az utolsó fázisnál tart, eredményhirdetés még ebben a hónapban várható. A görpark kialakítása azt követően már nem vesz hosszú időt igénybe. A megújult 48-as tér rendjére és épségére kamerarendszer ügyel majd.

Jó ütemben halad a Kaptár projekt

A helyi művészeti csoportoknak, szervezeteknek új otthont adó Kaptár építése is jól halad – a kamaraterem hamarosan tető alá kerül, és a további részei az épületnek is ütemterv szerint készülnek. Mint ismeretes, az állami támogatásból megvalósuló új, a komlóiak által évtizedekkel ezelőtt megálmodott, 1200 négyzetméteres, kétszintes központ a Komlói Színház és a Közösségek Háza közötti területen kapott helyet. Az új épületben kamaratermet, próbatermeket, öltözőket és közösségi helyiségeket alakítanak ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!