Nyereményeket ajánlottak fel a véradóknak

2022.09.07. 10:35

A pécsi vérellátó központban járt Hoppál Péter (Galéria) - Videó

M. R.

Fotó: Laufer László

Zajlik a héten a Civil Véradás. Lapunkban már korábban is adtunk hírt a kezdeményezésről, mely során Baranyában is több helyszínen adhatunk vért, Pécs mellett Komlón, Mohácson, Mágocson, Sellyén, Siklóson, Nagynyárádon, Gödrén és Szigetváron is. 

A Pécsi Regionális Vérellátó Központba szerda délelőtt ellátogatott dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár is, szerepet vállalva abban, hogy a jó ügy érdekében buzdítsa a lakosságot a véradásra.

– Elengedhetetlen, hogy folyamatosan hangsúlyozzuk a társadalmi szerepvállalás fontosságát, új donorokat is bevonva. Rendkívül jó azt látni, hogy sok civil szervezet ajánlott fel nyereményt a kezdeményezésben részt vevőknek – mondta Hoppál Péter.

Seres Gábor élete 44. véradásán vett részt a pécsi véradóban szerda délelőtt.

Fotós: Laufer László

– Édesapám is rendszeres donor volt, tizennyolc éves koromtól kezdve én is követni kezdtem ebben. Az is további motivációt adott, hogy volt egy komoly műtétem, amelyre megfelelő donor vér hiánya miatt néhány napot kellett várni – nyilatkozta a rutinos véradó.

– Bátorítjuk a fiatalokat is, hogy jöjjenek el minél többen – tette hozzá Várdainé Kiss Krisztina, a Baranya megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ munkatársa. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!