A program díjtalan

2022.09.19. 17:31

Fénnyel és zenével vár a Pintér-kert Arborétum

Színes fények fognak táncolni a Pintér-kert Arborétum fáin, bokrain és szobrain szeptember 23-án élőben, helyben megszületve, egyszeri és megismételhetetlen formában, analóg technikákkal, elektronikus zenei produkciókkal fűszerezve.

bama.hu (forrás: ddnp)

Forrás: DDNP

Napjainkban óriási népszerűségnek örvend a fényfestés, különböző építmények színes fényekkel történő megvilágítása. E produkciók egyre inkább a digitális technikákra épülnek, előre beprogramozott rend szerint valósulnak meg, mintegy gombnyomásra. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának rendezvényén visszatérnek az analóg megoldásokhoz: a Pintér-kert Arborétum szobrait, fáit, bokrait egyedi, élőben megszülető fényinstallációkkal „öltöztetik fel”. A hangulatot elektronikus zenei produkciók fokozzák, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának oktatói és diákjai jóvoltából.

A program az Interreg Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg a „Hidden Landscapes” projekt keretében.

További információ: www.ddnp.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!