Repülővel írt az égre

2022.09.19. 20:31

II. Erzsébet királynő előtt tisztelgett a pogányi pilóta

Zsigmond J.

Ma kísérték utolsó útjára II. Erzsébet királynőt. A ceremónia idején egy Pécs-Pogányból felszállt repülő Baranya égboltjára felírta: RIP EIIR (Nyugodjon békében II. Erzsébet), aminek folyamatát a repülős internetes térképeken végig lehetett követni, és a kész alakzat most is visszanézhető.

 

– Kecskeméten születtem, de már több éve a pogányi Magnus Aircraft Zrt. cégnél dolgozom, mint tesztpilóta – közölte lapunkkal Faragó István, aki hozzátette, hogy az égre rajzolt felirattal tisztelgett az elhunyt királynő előtt, aki nem csak nemzetéért, a világért is sokat tett. 

A pilóta számára a repülőgép a képzeletbeli toll. A gép amint felszáll, a radarok nyomon követik, így a térképen megjelenik az útvonala, hogy merre jár. A mai napon a repülő érintette Baksát, Görcsönyt, Pellérdet, Nagykozárt, súrolta Palkonya és Harkány határát, mire a képzeletbeli felirat megjelent az égbolton. A gép nagyjából 200 kilométer távolságot járt be.

Faragó István munkatársunknak elmondta, hogy a mostani repülős rajzolásban Fábián Gábor pilóta kollégája segítette.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!