Próbaszerencse

2022.09.12. 14:01

Ösztöndíjjal segít az önkormányzat a nappalis hallgatóknak

Idén is támogatná a komlói állandó lakcímmel rendelkező egyetemi és főiskolai hallgatókat, illetve a továbbtanulásra készülő végzős középiskolásokat az önkormányzat: a Bursa Hungarica ösztöndíjprogram keretein belül, rászorultságtól függően segíti a város a pályázati feltételeknek megfelelő diákokat.

W. K.

Fotó: Nemeth Andras Peter

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. 

A pályázatra azok a nappali tagozatos felsőoktatási hallgatók („A” típusú pályázók), illetve az idei tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások („B” típusú pályázók) jogosultak, akik a központi kiírásban, és az önkormányzat vonatkozó rendeletében foglalt feltételeknek megfelelnek. 

A komlói önkormányzat 2001 óta vesz részt a programban. „A” típusú pályázat esetében havonta 4 és 6 ezer forint közti az ösztöndíj, tíz hónapon keresztül, „B” típusúnál harminc hónapon át kaphatnak havi 3-6 ezer forint közti összeget a támogatottak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!