Ausztriai kirándulás a nyeremény

2022.10.28. 17:05

Diákversenyt hirdetett a cementgyár Európa zöld jövőjéért

Az első három csapat iskolájában emlékfát ültet a Lafarge, ezzel is felhívva a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Sz. Zs.

Forrás: lafarge.hu

Fiatalok a zöldebb Európáért címmel hirdetett többfordulós környezetvédelmi versenyt Baranya megyei általános iskolák felső tagozatos diákcsapatainak az Europe Direct Baranya és a Lafarge királyegyházi cementgyára. Céljuk a környezeti szemléletformálás, a fiatalok aktív cselekvésének előmozdítása, motiválása a bolygó állapotának megőrzésére, javítására.

Az első fordulóban egy online-feladatlapot kell kitölteni a klímaváltozás, globális felmelegedés, energiatakarékosság, újrahasznosított adalékanyagok, zöld energia témaköreiben. Ennek beküldési határideje november 7. A második fordulóba az előző kör tíz legjobb csapata jut tovább, ők november 22-én egy tudáspróba-látogatással folytathatják a versenyt a Lafarge királyegyházi cementgyárában.

A főnyeremény egy egynapos tanulmányi kirándulás jövő tavasszal a Lafarge mannersdorfi (Felső-Ausztria) cementgyárába. 
A verseny weboldala: https://www.lafarge.hu/hir/-youth4greenereu-kornyezetvedelmi-palyazat-iskolasoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!