Környezetbarát technológiával

2022.10.06. 19:39

Hétfőn kezdődik a Széchenyi téri Hunyadi-szobor talapzatának tisztítása Pécsett

Október 10-én kezdődik a Széchenyi téri Hunyadi-szobor talapzatának tisztítása szemcseszórásos technológiával.

bama.hu

Fotó: AS

„Ez egy speciális felülettisztító berendezés, melynek segítségével gyorsan és hatékonyan tisztítható gyakorlatilag bármilyen felület környezetbarát módon, maró, vegyi anyagok használata nélkül. Társaságunk többféle felületen alkalmazta már a technológiát.” – áll a Biokom közleményében. 

„A berendezés segítségével tisztítottunk már meg pécsi buszmegállóban található utasvárót, közterületekről és társasház faláról is távolítottunk már el graffitiket. A munka gyors, az eredmény pedig tartós. Maga a tisztítási folyamat finomszemcsézett üveggel történik. A szakemberek védőfelszerelésben és – hogy a szemcsedarabok ne szóródhassanak szét, komplett állványozás mellett teljes takarásban végzik a munkát. A munkaterületen ezzel együtt is számolni kell némi porral és zajjal. 

A tisztítás csak a szobor talapzatát érinti. Magát a szobrot is lehetne ezzel a technológiával tisztítani, csak akkor a belváros egyik szimbóluma fémes színűvé válna, így elveszítené patinás jellegét. A posztamens felállványozása már pénteken-, maga a tisztítás pedig hétfőn kezdődik el, ami várhatóan néhány napot vesz majd igénybe. Az aprólékosabb munkálatok miatt a felület teljes egészében két hét alatt tisztul meg.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!