Védettebben eshetnek-kelhetnek

2022.10.21. 15:19

Kiegészítő szalagkorlát teszi biztonságosabbá a motorozást Mánfa határában

Szűcs Zsolt

Fotó: PIPAT YAPATHANASAP

Újabb 13 helyszínen, 800 méternyi motorosbarát szalagkorlátot épít a HUMDA Zrt. és a Magyar Közút NZrt. Baranyában, amelyek a motorkerékpárosok által kedvelt – és korábban sok balesettel érintett – útvonalakat teszik biztonságosabbá. A pénteki sajtóbejárásra már helyére is került az első a 66-os úton, Mánfa határában. A motorosok, pontosabban a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület kezdeményezésére felszerelt speciális elem közvetlenül a talaj felett fut, és meggátolja, hogy a motoros átcsússzon a korlát alatt, vagy ami még rosszabb, a korlát lábának csapódva életveszélyes sérüléseket szenvedjen.

A Pécs és Komló közötti közkedvelt motoros szakasz után hamarosan Remeterét előtt, a szentkúti régi hegyiversenypályán, illetve Remeteréttől Orfű felé, az utolsó nagy kanyarban védi majd összesen 12 szakaszon a motorosokat az új korlát.

A biztonság hangsúlyos szerepet kap a HUMDA most induló új mobilapplikációjában is, amelyben számtalan hasznos információ mellett vezetéstechnikai oktatóvideókat is megtalálhatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!