Elismeréseket adnak át

2022.10.20. 14:35

Méltó 56-os megemlékezést tartanak Hosszúhetényben

211022_Október23_ünnepség_Tiszaföldvár_TK

Fotó: Tömösközi Károly

Kitüntető díjak átadásával, emlékmenettel egybekötött községi megemlékezést tartanak az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére október 21-én, pénteken 17 órai kezdettel a településen. A megemlékezést és a Hosszúhetényért kitüntető díjak átadását a kopjafánál tartják, a rendezvényen Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója mond ünnepi beszédet. Ezt kövezően fáklyás emlékmenet indul a templomig, ahol szentmisével zárul a program. Eső esetén az ünnepséget és a kitüntetések átadóját 17.30-kor rendezik meg, a templomban. 

A Hosszúhetényért Kitüntető Díjak, illetve a Közszolgálatért Kitüntető Díjak átadására hagyományosan az október 23-i ünnephez kapcsolódóan kerül sor. Az elmúlt hetekben a településen élők tehettek javaslatot arra, hogy az idei évben kik kapják az elismeréseket. 

Hosszúhetényért Kitüntető Díj - a helyi rendelet szerint - annak az állampolgárnak, vagy helyi civil-társadalmi szervezetnek adható, aki, vagy amely a község társadalmi életében, irodalmi, művészeti, kulturális, közművelődési, közoktatási, egészségügyi, testnevelési és sport, területfejlesztési, településfejlesztési és tudományos kutatói munkásságában hosszabb, több éves alkotó, művészeti vagy egyéb közösségi tevékenységet folytatott. 

A Közszolgálatért  Kitüntető Díj pedig a Hosszúhetényben tevékenykedő  közalkalmazottak, köztisztviselők részére adományozható, akik munkájukat tartósan magas színvonalon a település lakóinak megelégedésére végzik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!