Nem verték nagydobra

2022.10.07. 20:02

Miközben a melósok sztrájkolnak, a cégvezetők bére emelkedik a pécsi szemétszállító vállalatnál

Nem csupán a Biokom Nkft. ügyvezetőjének amúgy is 1,3 milliós bére emelkedett meg a közelmúltban, hanem a cég leányvállalatánál, a Dél-Kom Kft.-nél örülhetett a cégvezető. Az utóbbi vállalatnál ráadásul kettős ügyvezetést alakított ki a baloldal.

Bóka Máté

Fotó: Laufer László

A pécsi önkormányzat nem verte nagydobra azt, hogy a Dél-Kom Kft.-nél kettős – Bíró Péter és Leitol Csaba személyében – ügyvezetés van és a két cégvezető fejenként bruttó 1,35 millió forintot keres, de arról is hallgattak, hogy a közelmúltban eltávolított cégvezetőhöz képest jelentős emeléssel vették fel Skutnik Tibort,  aki a korábbi vezető bruttó 730 ezer forintos fizetése helyett egymillió forintot vihet már haza. 

A téma a fideszes frakcióvezető, Csizmadia Péter azon pénteki sajtótájékoztatóján került szóba, amely az energetikai cselekvési terv elkészítésének szükségességéről és a takarékosságról szólt. Újságírói kérdésre arról is beszélt, hogy a Biokom NKft. ügyvezetőjének, Meixner Barnának a fizetésemeléséről sem értesült, aki jelenleg 1,53 millió forintot keres, ami közel 200 ezer forinttal több, mint amikor két éve megkapta ezt a feladatot a baloldaltól. 

Elmondta azt is, hogyha a közgyűlés dönt egy munkaszerződésről, az abban szereplő összegről, akkor elvárható lenne, hogy a módosításról is a közgyűlés döntsön. Ez lenne a jogszerű - mondta. 

A biokomos szemétszállítók sztrájkjával kapcsolatban azt mondta, miközben a polgármester irreálisnak tartotta a dolgozók követelését, addig a Biokomról tudott, hogy nyereséges cég, ráadásul a leányvállalatánál vezetői béremelésre, új státuszok létrehozására is van pénz akár 100 milliós nagyságrendben.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!