Védőkerítést építenek a homlokzat elé

2022.10.06. 14:17

Omlásveszélyes a pécsi Nick-udvar épülete

Omlásveszély megelőzése, valamint a főpárkány statikai megerősítési munkálatai miatt a Nick udvar homlokzatának körülkerítése biztonsági védősáv kialakításával azonnal szükséges, de a homlokzat felállványozására is hamarosan sor kerül. Az üzletekbe való biztonságos bejutást védőtetőkkel biztosítják - közölte a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.

B. M.

Fotós: Laufer László

Pécsett, a Király u. 1. és Széchenyi tér 18. épületek, azaz közismert nevén a Nick udvar homlokzatának körülkerítését és állványozását a párkányainál a közelmúltban tapasztalt omlásveszély teszi szükségessé, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. statikailag megerősíti a homlokzati párkányt.

A Baranya Megyei Kormányhivatal, mint hatóság végzésben kötelezte a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.-t, hogy a Pécs, Széchenyi tér 16-17-18. és Király u. 1. szám alatti épületeinek a közterület felőli részein a homlokzattól biztonsági védőtávolságot alakítson ki a terület lehatárolásával, egyben megtiltja az elkerített sávon belüli járdaszakaszok és építmények (különösen az elárusítópavilonok, illetve vendéglátóteraszok) használatát is.

Ezzel egyidőben a PVH Zrt. megkezdte a homlokzati állványozás előkészítési munkáit is. Az állványzat felépítésére a tervezett ütemezés szerint október közepétől kezdődően kerül sor.  Az állványról történő munkavégzés két ütemben zajlik, az I. ütem (Király u. 1.- Széchenyi tér 18.), időtartama előreláthatóan 2 hónap. A II. ütemre (Széchenyi tér 16. - 17.) ezt követően, várhatóan 2023 elején kerül sor. 

A munkálatok időtartama alatt a biztonságos bejutás az üzletekbe a bejáratok fölé épített védőtetőkkel folyamatosan biztosított lesz. Tilos az elkerített sávon belüli járdaszakaszok használata is, ezért a társaság kéri a járókelők körültekintő figyelmét, megértését és az előírások betartását a közlekedés során.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában