A győztesek ajándékot kapnak

2022.10.27. 08:55

Összehozza a közösséget a tökfaragó verseny

Folytatva a több éves szokást, idén is tökfaragó versenyt tartanak a településen október 31-én délután négytől.

M. R.

Fotó: Family Veldman

Bár a Halloween-i rendezvényeket illetően megfigyelhető időnként az idegenkedés, hiszen az ünnep eredetileg az angolszász országokból érkezett, a vidéki közösség tapasztalata az, hogy a gyerekek nagyon élvezik a programot, s általuk a felnőttek is bekapcsolódnak, ez pedig segít összehozni a közösséget.

– A gyerekek csapatokba szerveződnek, a kisebbeknek gyakran a felnőttek is besegítenek így a családok, rokoni, baráti társaságok is összefognak. A faragott töklámpásokról Facebookra teszünk képeket, amelyekre szavazni lehet, s a győzteseket kis ajándékkal jutalmazzuk – számolt be Arany Anita, a patapoklosi Lendülettel Kicsikért és Nagyokért Egyesület vezetője.

A tökfaragás után elindulnak a jelmezbe öltözött gyerekek a „csokit vagy csalunk” jelszóval egy-egy házhoz, ahol a lakók édességekkel vendégelik meg őket. A szervezők idén egyfajta kincskereső túrát is kötnek a játékhoz, a falu néhány helyszínén édesség-pontokat alakítanak ki, amelyeket egy rejtvénnyel egybekötött térkép segítségével fedezhetnek fel.

– A program a helyi közösség összefogásával jön létre, a sok kicsi sokra megy jegyében – fogalmazott Arany Anita. A helyi önkormányzat mellett az újjáalakult roma nemzetiségi önkormányzat, a Biztos Kezdet Gyerekház, a helyi Lendülettel Kicsikért és Nagyokért Egyesület, valamint a Katolikus Karitász segítségével. A Felzárkózó Települések Program keretén belül bekerült ugyanis a település a Karitász látókörébe is, így a szervezet jelenléti pontot, irodát alakított ki a faluban, s számos programmal segítik a helyi közösség életét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!