Rászorultságtól függően

2022.10.07. 21:34

Több pénzzel segíti Komlón élő a diákokat az önkormányzat

Wald Kata

Fotó: Shutterstock

A korábbiaknál kedvezőbb feltételekkel támogatja a Komlón élő egyetemi és főiskolai hallgatókat az idei évtől az önkormányzat, a „Bursa Hungarica” ösztöndíjprogramhoz csatlakozva – az új rendelet részleteiről a legutóbbi ülésén döntött a képviselő-testület. 

Csakúgy, mint a korábbi években, ezúttal is rászorultságtól függően segíti a város a pályázati feltételeknek megfelelő diákokat, a jövedelemhatárok és a támogatás mértéke azonban változik. A tapasztalatok szerint ugyanis a kérelmet benyújtó hallgatók száma évről évre csökken - ennek oka, hogy a támogatás mértéke, a jogosultsági feltételek a nyugdíjminimumhoz igazodnak, amelynek összege 28.500 Ft. Mostantól a garantált bérminimum az irányadó, a támogatási összegre vonatkozó eddigi sávok pedig megszűnnek. Utóbbi azt jelenti – ahogy Polics József a Testületi ülésen fogalmazott –, hogy az eddigi 4-6 ezer forint közti összegek helyett az idei évtől minden pályázó az adható maximum, azaz havi 6 ezer forint önkormányzati segítségre kap lehetőséget. 

Az új rendelet szerint, ha a pályázó havi jövedelme, vagy a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a garantált bérminimum 70 %-át, azaz 182.000 Ft-ot, a hallgató havi 6 ezer forint támogatásban részesül az önkormányzat részéről, melyhez intézményi ösztöndíjrész is társul. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!