Összefogtak a fiatalok

2022.10.15. 07:01

Többtucatnyian önkénteskedtek három napon át

Baranyából is több tucat fiatal csatlakozott a múlt hétvégén megrendezett, 72 óra kompromisszum nélkül országos kezdeményezéshez - a három napos akció során megyénkben elsősorban környezetszépítésére fókuszált az önkéntes munka során az ifjúság.

W.K.

Forrás: PEM

Mint ismeretes, a múlt hétvégén, október 6-9. között immár 15. alkalommal rendezték meg a „72 óra kompromisszum nélkül” országos akciót. A kezdeményezéshez a Pécsi Egyházmegye területéről 86 katolikus fiatal csatlakozott, és regisztrált önkéntes szolgálatra.

- A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház rendezésében, a Miniszterelnökség támogatásával megvalósuló akció célja, hogy megmutassák a fiatalok számára, hogy önkénteskedni jó, hiszen többé válunk általa - emelte ki a programról szóló beszámolójában a Pécsi Egyházmegye.

A Pécsi Egyházmegye területén Baranya megyében 10 projektet valósított meg 71 fiatal katolikus önkéntes. - A pécsi Szent Mór Iskolaközpont 9. osztályosai például a Remény Háza könyvtárát tették rendbe, de voltak a baranyai résztvevők közt, akik kerítést építettek, kertészkedtek, szemetet szedtek, udvart takarítottak, bútorokat szereltek, festettek - közölte a Pécsi Egyházmegye. 

Voltak, akik erdőt telepítettek

Az idei önkéntes akcióban határainkon innen és túl mintegy 9000 önkéntes vett részt. Az összegzés szerint a résztvevők 100 településen több mint 200 ökológiai vagy szociális feladatot valósítottak meg az erdőtelepítéstől kezdve a parkrendezésen és szemétszedésen át az idősotthonok lakóival szervezett közös programokig.

Az évről évre az ifjúság körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő program elsődleges célja, hogy a fiatalok közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítson, láthatóvá tegye az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelje annak elismertségét és népszerűségét, valamint rámutasson arra, hogy mennyi mindenre képesek a fiatalok, ha összefognak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!