A tervek már készülnek

2022.10.28. 11:13

Újjáépül a leégett szászvári faluház

Az újjáépítés előtt álló Faluházba kerülő új bútorok beszerzéséről döntött a szászvári képviselő-testület, a napokban tartott ülésén.

Wald Kata

A további áremelkedésektől tartva, és azt megelőzve úgy határoztak, hogy jóllehet az épület helyreállítási munkálatainak indulása egyelőre várat magára, a berendezéseket, amik beszerzése része a nyertes pályázatnak, már most megvásárolják, tájékoztatta lapunkat Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere. 

Mint ismeretes, a 2019-ben tűzvészben leégett, a település központjában található épület helyreállítására mintegy 250 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretein belül. 

A pénzből a korábban panziónak és étteremnek is helyet adó létesítmény alsó szintjét és tetőszerkezetét állítják helyre, a tervek készülnek, a beruházás a legkorábban a jövő évben indulhat. A cél, hogy az épület visszanyerje eredeti, közösségi funkcióját, ezen kívül a konyha és az étterem felújításával ismét lehetővé válik, hogy a közétkeztetést is ismét innen oldják meg. A pályázati támogatásból a fűtés, a vízvezetékrendszer és a burkolatok cseréjét is tervezik, valamint az étterembe új bútorokat is vásárolnak - a képviselő-testület 32 asztal és 130 szék beszerzéséről döntött a minap. 

Vidák Krisztina, hozzátette, a rendezvénytérként is használt vásártér füvesítése kiegészítő eleme a projektnek, ennek megvalósítására szintén hamarosan sor kerül, a testület határozata szerint. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!