Energiaválság

2022.11.23. 18:46

A környező városok szintjére emelik az iparűzési adót Kozármislenyben

Több mint tizenöt évig 1,6 százalék volt az iparűzési adó Kozármislenyben, amit a legutóbbi testületi ülésen egyhangú szavazással a képviselő-testület megváltoztatott.

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

– Kozármisleny az a város, ahol az önkormányzat részéről semmilyen adó nem terheli a magánszemélyeket. Nincs ingatlanadó, kommunális adók, építmény és telekadó 

– közölte a város polgármestere, Biró Károly.

Mint a testületi ülésen elhangzott: a nehéz helyzetre való tekintettel, az infláció és az energia árak emelkedése miatt többletforrásra van szüksége az önkormányzatnak, emiatt döntöttek arról, hogy a környező városokhoz igazítják az iparűzési adót, vagyis 1,6-ról 2 százalékra emelik, amelyet a képviselő-testület egyhangúlag elfogadott. A polgármester kiemelte, hogy ez alapvetően a multinacionális, nagy cégeket érinti majd, és jövőre az emeléstől ötven millió forint pluszt várnak.

A képviselő-testületi ülésen szóba került, hogy milyen terhet jelentenek a városnak a megnövekedett rezsiárak, emiatt a közvilágítást szűkíteni fogják, melyről még idén döntenek. Várhatóan minden második lámpatestet lekapcsolják, illetve bevezették a négy napos munkarendet a városházán, és várhatóan a Művelődési Ház szolgáltatásait is csökkenteni kell majd a téli időszakban. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!