Sikerrel vetélkedtek

2022.11.25. 14:01

Aktivitásra buzdítják a fiatalokat a környezetvédelemben

Pécsi oktatási intézmény, a PTE GYÁIG Deák Ferenc Általános Iskolája végzett az első helyen az Europe Direct Baranya tájékoztató központ és LAFRAGE Cement Magyarország Kft. Youth4GreenEU elnevezésű környezetvédelmi versenyen.

Cz. E.

Automatikusan generált description

Fotó: Dunántúli Napló

A Baranya megyei és pécsi általános iskolák felső tagozatos diákjainak meghirdetett vetélkedő célja a környezetvédelmi szemléletformálás, a fiatalok szerepvállalásának és aktív cselekvésének előmozdítása. A november 22-én zajló második és egyben utolsó fordulóra a LAFRAGE Királyegyházi Cementgyárban került sor, ahol a csapatok egy interaktív előadás és gyárlátogatás után a megszerzett tudásukat egy online kvíz keretében tették próbára.  

A megmérettetésből a PTE GYÁIG Deák Ferenc Általános Iskolája került ki győztesként. A dobogó második helyét a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium, a harmadik helyet pedig a Szentlőrinci Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola foglalta el.  

Az első helyezett csapat egynapos tanulmányi kirándulást nyert Ausztriába, amely 2023 tavaszán fog megvalósulni, valamint a dobogós csapatok iskolájában emlékfát ültet a LAFRAGE, a vállalat ezzel is a környezetvédelem fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!