Megelőzik a vízkárokat

2022.11.21. 21:11

Átvizsgálták az árvízvédelmi rendszert, és mindent rendben találtak

Az idei évben is sor került a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vagyonkezelésében lévő vízkárelhárítási létesítmények őszi felülvizsgálatára.

Zs. J.

Forrás: DDVIZIG Pécs

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területe három megyét érint: Baranyát, Somogy megyét és kis részben Tolna megyét. A tízezer négyzetkilométeres területen 3540 km vízfolyás található.

Forrás: DDVIZIG Pécs

Az ellenőrzés során átvizsgálták az árvíz- és belvízvédelmi műveket, szivattyútelepeket, illetve a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésébe tartozó dombvidéki vízfolyások, tavak létesítményeit, a telephelyek állapotát, valamint az informatikai, hírközlési eszközök működőképességét.

– Az őszi felülvizsgálat keretében az elvégzett munkák ellenőrzése megtörtént, és megállapítást nyert, hogy 2022-ben is sikerült javítani a vízfolyások vízelvezető képességét. A gépi munkavégzések és a kiegészítő kézi munkák lehetővé teszik, hogy a kisvízfolyások vizeit biztonságosan elvezessük, így elkerüljük a vízkárokat

 – írta közleményében a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság  lapunkhoz eljutatott közleményében.

Forrás: DDVIZIG Pécs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!