A környezettudatosság jegyében

2022.11.29. 20:48

Fenntarthatósági hetet szervezett a Lafarge

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. elkötelezett a környezetvédelem, a fenntarthatóság és a zöld gondolkodás mellett. Ennek jegyében szervezett munkavállalói számára egy egyhetes programosorozatot, amelynek keretében a dolgozók különböző interaktív programokon, látogatáson vehettek részt.

Mohay R.

A LAFARGE fenntarthatósági célkitűzése, hogy 2050-re a Királyegyházi Cementgyár vonatkozásában megvalósuljon a nettó zéró emisszió, azaz a szén-dioxid semleges működés. Ennek érdekében az elmúlt években már több mint 4,5 milliárd forint értékben valósított meg környezetvédelmi beruházásokat, amelyek következtében mostanra több, mint 80%-ban tudja kiváltani a fosszilis tüzelőanyagokat alternatív tüzelőanyagokkal. Ezt kiegészítve idén ősszel egy új innovatív, zöld cementtel is megjelent a magyar piacon, ez a CEM II/B-LL 32,5 R, ECOPlanet fantázianevű cement.

A termelési tevékenység zöldítése mellett a LAFARGE számára fontos, hogy az egyéb, kapcsolódó tevékenységek tekintetében is megvalósuljon a környezetkímélő, hosszú távon fenntartható működés. Ennek céljából csatlakozott a Holcim Csoport “Zöldebb iroda, gyár & bánya” kampányához. A munkavállalók környezettudatos gondolkodásának elősegítése érdekében pedig novemberben egy egyhetes programot is szervezett.

– Fenntarthatósági célkitűzéseink és a körkörös gazdaság megvalósítása mellett elengedhetetlennek tartjuk, hogy ne csak vállalati szinten, hanem egyénileg is mind hozzájáruljunk környezetünk és bolygónk fenntartásához, mivel az csak így lesz a következő nemzedékek számára is élhető. A LAFARGE-nál hisszük, hogy a változás a gondolatok szintjén kezdődik. A fenntarthatósági céljaink csak úgy valósulhatnak meg, ha munkavállalóink is elkötelezettek a zöld szemlélet mellett nemcsak a vállalati működés, hanem mindennapi tevékenységeik során is. Ennek jegyében szerveztük meg a Fenntarthatósági Hét programjait, valamint indítottuk útjára fenntarthatósági kampányainkat a közösségi médiában. Ezzel egy olyan szemléletváltást is el szeretnénk érni, ami az egész mikrokörnyezetünk gondolkodásmódjára is hatással lehet – mondta Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója. 

A november 21-25. között megszervezett Fenntarthatósági Hét keretében a fenntarthatóság témájához kapcsolódó érdekes előadások, interaktív programok mellett a LAFARGE munkavállalói látogatást tehettek a Kökény Regionális Hulladéklerakó Központban. A látogatás során megismerhették annak folyamatát, hogyan kezelik elő azt a hulladékot, amelynek egy részét a Királyegyházi Cementgyárban újrahasznosítanak alternatív tüzelőanyagként. Ezáltal is jelentős mértékben csökkentve a Királyegyházi Cementgyár CO2 kibocsátását.

A környezettudatos szemlélet mindennapi életben történő alkalmazását segíti továbbá a novemberben elindított LAFARGE Zöld Tippek, amelyet a munkavállalókkal belső kommunikációs felületeken, míg a lakossággal a vállalat hivatalos Facebook oldalán oszt meg a LAFARGE.
A LAFARGE eddig elért fenntarthatósági eredményeiről, megoldásairól a LAFARGE betON podcastcsatornán lehet további információkat hallani. A “Zöld Gondolatok” novemberben indult évadában a LAFARGE szakértői beszélnek az innovatív és zöld építőipari technológiákról és alapanyagokról, valamint környezettudatos és fenntartható építészetről, társadalmi felelősségvállalásról. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában