Elismerik az önkéntességet

2022.11.14. 21:34

Idén is átadják a „Bódog Erzsike Önkéntes Díjat” Alsómocsoládon

Zs. K.

Alsómocsoládon virágzik a közösségi élet

Fotó: Mirkó István

Idén immáron negyedik alkalommal adják át az arra érdemeseknek az Alapítvány Alsómocsoládért által alapított „Bódog Erzsike Önkéntes Díjat”. A szervezet 2018-ban ezzel a kitüntetéssel fejezte ki tiszteletét és állított emléket Bódog Antalné helyi önkéntes munkássága előtt. A díj névadója az Alsómocsoládiak Baráti Körének elnökségi tagja volt, civil szervezetekben vállalt feladatokat, kivette a részét a társadalmi munkákból, és aktív közéleti szereplője volt a falu közösségének. Az elismerésre azon közéletileg aktív, a település fejlődéséhez önzetlen, önkéntes munkájukkal hozzájáruló alsómocsoládi személyek jelölhetők, akik idejüket nem sajnálva aktívan részt vesznek Alsómocsolád község mindennapjaiban. A korábbi években Csillik László, Tóth Erzsébet és Ginzer János részesült a kitüntetésben (2020-ban a járványhelyzet miatt nem adtak át díjat).

A díjazott személyére minden alsómocsoládi lakos tehet javaslatot. Szavazni az Adventi vásár napján november 26-án, szombaton 13 és 17 óra között is lehet. Az itt kihelyezett szavazólapra rá kell írni a javasolt személy nevét és néhány mondatban összefoglalni, miért méltó a díjra. A „Bódog Erzsike Önkéntes Díj” átadására 2022. december 18-án, vasárnap a Falukarácsonyi ünnepségen kerül sor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!