Jól jön a segítség

2022.11.09. 15:49

Kárpátaljai magyar ovisoknak gyűjtenek adományokat

Kárpátaljai óvodák, iskolák és gyermekotthonok számára adakozhatunk a Miniszterelnökség, a Civil Központok hálózata és a Katolikus Karitász országos kampánya során.

M. R.

Fotó: Laufer László

A „Civil összefogás a kárpátaljai közösségekért” program keretében advent közeledtével várják a lakossági felajánlásokat november 7. és 29. között – Baranya megyében az Aknaszlatinai Szent Anna Óvoda részére. Az intézménybe 53 fő, kizárólag magyar anyanyelvű gyerek jár.

Tartós élelmiszert, édességet, tisztító és tisztálkodószereket várnak a felajánlóktól. Az ársapkás élelmiszerekre azonban kiviteli tilalom van érvényben, liszt, cukor, olaj, tej nem juttatható át a határon, de ezekre lenne talán a legnagyobb szükség. Aki ezek beszerzésében támogatná az óvodát, pénzadományt ajánlhat fel.
Ezen felül játékokat, szigetelőanyagokat, vagy személyre szóló cipősdoboz ajándékcsomagokat is küldhetnek az érdeklődők.

Az alábbi településeken van mód a felajánlások leadására: Pécs, Vajszló, Siklós, Sásd, Szigetvár, Újmohács, Mohács, Komló, Bóly, Szentlőrinc, Pécsvárad. A pontos átvételi helyszínek, időpontok, és az adománygyűjtéssel kapcsolatos összes információ elérhetőek IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!