Programok is lehetnének itt

2022.11.11. 18:30

Kihasználatlan az új pécsi csarnok előtti tér

Hatalmas tér található az új pécsi vásárcsarnok előtt, ami kihasználatlan. Ezt a területet is jobban be lehetne vonni a városi rendezvényekbe.

B. M.

Fotó: Laufer László

Az adventi vásár egy részét például ide lehetne telepíteni, itt is lehetnének különböző kulturális programok a tél végi időszakban, igazán hangulatos lenne. A vásárcsarnok vonzerejét is növelné, és a vidékről busszal, vonattal érkezők számára is közelebb kerülnének a karácsonyi műsorok, a karácsonyi kínálat – vélekedik a Dunántúli Napló olvasója. 

A baranyai megyeszékely létesítményét nyáron adták át, bár 2019 őszén megvolt a közbeszerzésen nyertes kivitelezője a közel négymilliárdba kerülő vásárcsarnok felépítésének, így az előző városvezetés idején történt előkészítést követően elindulhatott volna a munka már akkor. A baloldali önkormányzat feladata volt az építés, valamint annak biztosítása, hogy a megemelkedett építőipari árak miatt a többletforrást biztosítson. A baloldaliak azonban sokáig vártak ezzel, holott az EIB-hitelkert rendelkezésükre állt - amit más ügyben is kihasználtak -, végül aztán a kormány meg is adta a többletforrást. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!