Hétköznap is mozi

2022.11.08. 11:36

Nagyvásznon érdemes megnézni a Toldit

Ha van pár szabad óránk november 8-án, akkor utunkat mindenképp a pécsi Cinema City felé vegyük, hiszen 13:30-kor vetítik az Arany János elbeszélő költeményéből készült filmet.

Cz. E.

Magyar költőnket senkinek sem kell bemutatni, sőt a tollából elővarázsolt magyar szuperhőst, Toldit sem. Szinte mindannyiunknak meg kellett tanulnia versszakokat a műből és azt a sort is szinte mindenki fejből idézi, hogy “Hé, paraszt! Melyik út megyen itt Budára?”. A film nem csak a művet ismerőknek lesz igazi élmény, hanem a verssel most ismerkedő iskolásoknak is. A mozifilm rendkívüli igényességgel jeleníti meg egy kamaszfiú felnövésének, lovaggá válásának történetét. A Toldi megalkotása 3 évnyi munkájába került a Magyar népmeséket is jegyző Kecskemétfilm 100 alkotójának és Jankovics Marcell magyar filmrendezőnek, aki viszont már nem élhette meg, hogy moziban láthassa keze munkáját.

A mozifilm megnézésével most két, a magyar kultúrát gazdagító személy, Arany János és Jankovics Marcell előtt hajthatunk főt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!