Társkereső klubot tartottak

2022.11.18. 13:54

Összetartó közösség formálódott a pécsi egyedülállókból

Hiánypótló kezdeményezés indult szeptemberben a Pécsi Kulturális Központban. A Mármarosi Melinda párkapcsolati szakértő által vezetett klub közösséget épít és segít eligazodni a párkeresés útvesztőjében – a legutóbbi eseményre november 16-án került sor.

Mohay Réka

A kéthetente megrendezett klubok célja az, hogy az ismerkedések mellett létrejöjjön egy összetartó közösség, ahol az egyedülálló felnőttek, legyenek bármely korosztály képviselői, megbeszélhetik tapasztalataikat és nem utolsósorban tanulhatnak, tájékozódhatnak, szakirányú segítséget kaphatnak – önfejlesztés jelleggel. Minden alkalommal egy adott téma kerül terítékre, amelyet Mármarosi Melinda interaktív előadás során dolgoz fel. A párkapcsolati szakértő a Kettecskén társ­kereső iroda vezetője, Tolna megye után szeptember óta Pécsen is tart ingyenesen látogatható klubalkalmakat, a helyi Egyszülős Klubbal is együttműködnek. 

A szakértő tapasztalatai alapján az önfejlesztés és a közösség támogató ereje segít önbizalmat adni, az egyedülállók jobb kedvűvé és tájékozottabbá válnak a párkeresés lehetőségeit illetően, így könnyebben alakítanak ki új kapcsolatokat. 

– Huszonöt és hatvan év között minden korosztályból érkeznek résztvevők. Úgy látom, a nők még mindig nyitottabbak az önfejlesztés témájú programok iránt, de egyre több férfi is csatlakozik – számolt be a párkapcsolati szakértő. 

Arról is mesélt, hogy a mai napig vannak társadalmi tabutémák, beidegződések, amelyek nem segítik az egyedülállók életét és a pártalálást sem. A világ felgyorsulása, az online kommunikáció és a randiappok használata – bár esetenként vezethetnek sikerhez – sok újabb problémát is felvetnek. 

– Elkényelmesedtünk, ez az internetes párkeresésben is megmutatkozik. Egyrészt felszínessé válhat az, hogy mit osztunk meg magunkról ezeken a felületeken, másfelől sokszor az itteni beszélgetésekből nem is lesznek személyes találkozások. Az pedig az elköteleződést nehezíti, hogy mindig ott motoszkál a gondolatainkban, bármikor találhatunk új randevúpartnert – meséli a szakértő, aki szerint nem a legjobb irányba mozdultak el a társkeresési folyamatok. Hozzátette, máig megbélyegzettséggel jár az, ha valaki esetleg egy válás után újra párt keres, a gyereknevelés mellett ez különösen nehéz, de sokan már fel sem merik vállalni a társkereső szándékaikat. 

– Sajnos egyre több ember él magányosan, egyedül, s a nehéz helyzetet aktuálisan még az ünnepek eljövetele is tetézi, mely időszak a társkeresők legrosszabb rémálma – teszi hozzá. 

A november 16-i klubalkalom során az ünnepekre való készülés témája került a középpontba. 

– Beszélünk majd az ebben az időszakban való ismerkedésről, illetve arról, egyedülállóként hogyan kerülhetjük el a magányt, hogyan szervezhetünk olyan programokat, amelyek valóban örömet szereznek számunkra. Fontos, hogy ne a társadalmi elvárások határozzák meg az ünnepeket, hanem úgy éljük meg őket, ahogyan valóban szeretnénk – árulta el Mármarosi Melinda. 

További információk: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!