Itt adhatjuk le

2022.11.25. 15:10

Szebbé tehetjük a rászorulók karácsonyát is a cipősdobozokkal

Sokszor hangzik el az a mondat az ünnep közeledtével, hogy jobb adni, mint kapni. Ez egy alapvető igazság, hiszen tettünkkel más arcára csalhatunk mosolyt, ami sokkal jobban megmelengeti szívünket.

Cz. E.

20211221 Tatabánya A tartós élelmiszereket folyamatosan juttatják el a telepen élő családoknak. A cipősdoboz akció során gyűjtött ajándékokat is átvehették a gyerekek Fotó: Novotni Ákos NÁ Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra Képen: Mitrocsák László Jelenlétprogram vezető - Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tatabányai Szervezet

Fotó: Novotni Ákos

A Baptista Szeretetszolgálat rendezésében megvalósuló Cipősdoboz Akcióval idén is örömöt csempészhetünk a gyerekek életébe. Az országos hálózaton keresztül gyermekotthonokhoz, nagycsaládos szervezetekhez, kórházakhoz, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolákhoz, egyesületekhez, alapítványokhoz, civil szervezetekhez kerülnek az ajándékok. 

A cipősdobozokat november 25-től adhatjuk le december 18-ig az ország 386 adománypontján. Baranya megyében 17 helyszínen várják a cipősdobozokat. Szigetváron egy helyszínen, az Apostoli Pünkösdi Gyülekezetnél adható le a felajánlás. A megyeszékhelyen további 16 helyszín ad otthont az akciónak. A belvárosban található a legtöbb gyűjtőpont. A Szabó József utcai ATLAS Gyógyközpontban, a Király utcai BioLife Plazma Hungary Kft.-nél, a Bajcsy-Zsilinszky utcai BioLife Plazmaközpontban és a Fitness Five Pécsben, a Citrom  és a Zólyom utcai Lipóti Pékségben, a Széchenyi téren található Művészetek és Irodalom Házában, a Szent István téri Ókeresztény Mauzóleumban, a Szabadság téri Pannon-Worknél, Petrovics Dávidnénél az Alsóhavi utcában és Göbl Ákosnál a Rákóczi úton adható le dobozt. A Kertvárosban élők az Uitz Béla utcában található Baptistaponton és a Malomvölgyi úton található Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthonban is leadhatják a adományaikat. Az egyetemvárosi és uránvárosi lakosok előnyben részesíthetik az Endresz György utcai Baptista Szeretetszolgálat Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások Intézményét (BSZ ÉFESZI), valamint a Makay Imre utcai Lipóti Pékséget. A Szabolcsfalui városrészben, a Barátság utcai BSZSZ OSZSK Pécsi Központban is van egy gyűjtőpont. 

Van azonban pár online adományozási lehetőség is. A Baptista Szeretetszolgálaton keresztül pénzadomány felajánlására van lehetőség, amelyből a szervezet állítja össze az ajándékot. A Liliput Játékvilág jóvoltából új, jó minőségű játékok kerülnek a gyerekekhez. A bookline-t választva adományjeggyel tehetjük boldoggá a kisebbek karácsonyát, a harmat kiadó által pedig gyermekkönyv ajándékozható.  

A részletekért érdemes felkeresni a ciposdoboz.hu oldalát.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!