Dinók is beköltöznek a könyvtárba

2022.11.30. 12:22

Újabb mérföldkőhöz érkezett a komlói látogatóközpont

Mint ismeretes, 2020-ban a komlói önkormányzat közel 3,5 milliárd összegű kormányzati támogatást kapott négy nagyobb beruházásra – ezek egyike a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény fejlesztése, egy új látogatóközpont kialakítása.

W. K.

Fotó: Löffler Péter

Az intézmény bővítéssel egybekötött felújítása már ez év elején megkezdődött és az azóta eltelt időben folyamatosan zajlik az épület belső tereinek átalakítása – a beruházás során 1700 négyzetméteren valósul meg az épületkorszerűsítés, a csaknem 500 négyzetméteres tetőtér-beépítéssel pedig további hasznos területtel gazdagodik a város központjában található komplexum. 

Tegnap újabb jelentős mérföldkövéhez érkezett az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb komlói kulturális beruházásának számító projekt: ünnepélyes keretek között aláírták a fejlesztés fő tartalmát adó belső berendezésekre, valamint a kiállítások installációira vonatkozó szerződéseket a városházán. 

A dinoszauruszok korának koncepciója mentén újul meg a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény épülete a pincétől egészen a padlásig. A komplexumban a város egyedülállóságát erősítve, részletesen bemutatják majd a különböző földtörténeti korokat, az akkor élt állat- és növényfajokat. Így többek közt a világszinten ismert Komlosaurus carbonis és élőhelye is látható lesz. Az épület eddig üresen álló tetőterében a Komló múltját jelentősen meghatározó bányászat és annak interaktív módon történő részletes bemutatása is teret kap. A látogatóközpont tervezett tematikája a kisgyermekes családokon át, a fiatal generáción keresztül, az idősebb korosztályt is megszólítja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!