Szent Mártont ünnepelték

2022.11.13. 11:36

Villányban az iskolások és az óvodások is lampionokkal érkeztek a térre (galéria)

Megyénk legtöbb településén megünnepelték valamilyen formában a Márton-napot. Lampionos felvonulások, libavacsorák, hagyományőrző műsorok kísérték a hétvégét.

Zs. K.

Fotó: Löffler Péter

Míg az ország számos pontjáról érkeztek a hétvégén Villány pincészeteibe a Márton-napi újborkóstolóra és libavacsorára, addig a szombat esti városi rendezvény keretében az iskolások a pincesoron át, az óvodások pedig az ellenkező irányból közelítették meg a Diófás teret. 

A lampionos felvonulókat a Szülői Munkaközösség jóvoltából forró tea és libazsíros kenyér várta, és egy égő máglya adta a meleget a kilátogatóknak. Este a harkányi Csak Apa Kedvéért zenekar szórakoztatta a résztvevőket, majd a Hestia Tűztánc Show kápráztatta el a közönséget.

Felszentelték az újborokat

A Márton-napi újborszentelő mulatság hagyományos, hosszú évek óta népszerű program, melyet Villányban elsőként a Polgár Pincészet rendezett meg, azóta persze számos más helyen is tartják már. Idén először itt szentelték fel ünnepélyesen az újborokat a régi hagyomány szerint Kecskés Márta református lelkészasszony, Darnai Ágoston plébános és Zajácz Gábor görög katolikus parókus által. A pincészet egyébként az idei nagy érdeklődésre való tekintettel három szombaton is libás borvacsorát hirdetett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!