Gázár-megtakarító állami támogatással

2022.12.17. 10:27

Díjazott okoskonvektor csökkenti a fogyasztást

A drasztikus gázárnövekedéssel hétköznapi fogyasztóként egyetlen módon szállhatunk harcba: takarékoskodással. A gázkonvektorok esetében ezt egy pécsi találmány, a KonvekPRO is segíti, amelyet immár állami támogatással is beszerezhetünk.

Szűcs Zsolt

Fotó: Varga György

Hideg szobában ugyan senki sem szeret ücsörögni, ám sok módszer és eszköz létezik már, amelyekkel fagyoskodás nélkül szabályozhatjuk lakásunk hőmérsékletét, jelentős fogyasztás- és kiadáscsökkentést elérve egyben. A hagyományos gázkonvektoros fűtést optimalizálja egy pécsi találmány, a máris számos szakmai és innovációs díjat bezsebelő KonvekPRO – amely éppen olyan okos, mint amilyen kicsi, és amilyen egyszerűen kezelhető. 

Amint arról az ötletgazda-fejlesztő, egyben piacra vivő VR-Com Bt. ügyvezetője, Vajda Róbert beszámol, a rendszer bármilyen típusú és korú gázkonvektort képes szabályozni. Fő erényeként pedig éppen az egyszerűségét említi, amelynek jegyében nem is a cég szereli fel őket a lakásokban, hanem „szereld magad” csomagban küldi el vásárlóinak. Az új miniszabályozót ugyanis mindenféle szaktudás nélkül, házilag is gyorsan és biztonságosan csatlakoztathatjuk a konvektorok általában toll alakú hőszabályozó kis rézcsövére. Amit a mellékelt kábellel aztán össze kell csak kötni gyakorlatilag bármely forgalomban lévő, két csavarral falra szerelhető szobatermosztáttal. Amelyet aztán akár okostelefonról, wifin keresztül is előre a kívánt hőfokra programozhatunk – például a reggel munkába menet lejjebb vett fűtést hazaérkezésünkre visszakapcsolva a kellő értékre. Használatával így végre elfelejthetjük az eredeti gomb tekergetésével a lakásban legfeljebb elérhető „egyszer hideg, egyszer forró” állapotokat is. 

Mára egyre többen kényszerűen megtanultuk, hogy minden egyes plusz-mínusz hőfok 6–7% túlfogyasztást, illetve megtakarítást jelent az otthonunkban. Így az immár az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. támogatásával megvásárolható KonvekPRO hétköznapi használata is jelentős gázfogyasztás-csökkenést, és már egy fél fűtési szezon alatti megtérülést ígér. 

Miközben, amint Vajda Róbert kiemelte, a szerkezet nemcsak könnyen kezelhető, hanem ugyanígy telepíthető is, honlapjukon (konvekpro.hu) a felszerelést, valamint az állami támogatás igénylésének egyébként ugyanilyen gyors módját is részletes útmutatóval segítik. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!