Közösségek háza

2022.12.15. 21:55

Évtizedes problémát orvosoltak a szakemberek Komlón

Sokéves problémát orvosoltak a Közösségek Házában. Komló városának meghatározó kulturális intézménye hasznos négyzetméterekkel bővült a közelmúltban - olvasható a városháza közleményében.

bama.hu

A Közösségek Házában évek óta fennálló probléma volt a nagyobb esőzések alkalmával beömlő talajvíz, ezért a beruházás elsődleges célja az volt, hogy az alagsor vízszigetelése, infrastrukturális fejlesztése megtörténjen, ezáltal közösségi térként funkcionálhasson, mely hosszú távon biztosítja az épített környezetet, a tárgyi és technikai feltételeket a komlói közösségi élet fejlesztéséhez.

 A Közösségfejlesztést támogató infrastrukturális beruházás a Közösségek Házában című projekt támogatásából a csapadékot egy újonnan épített, zsomppal ellátott gyűjtőaknába vezetik, amelyből szivattyúk segítségével az összegyűjtött csapadékvíz a hálózatba kerül. Új padlóburkolatot alakítottak ki, valamint elkészült a helyiségek teljes vízszigetelése. Az eddig külső megközelítésű hőközpontot áthelyezték, a gépészeti elemeket korszerűre cserélték. Megtörtént az elavult nyílászárók cseréje, továbbá az épület mellett a terület térkő burkolatot kapott. Ezzel a fejlesztéssel lehetősége nyílt az amúgy is nagy kihasználtságú intézménynek, hogy a hasznos négyzetmétereit tovább bővítse. A tervek szerint egy új ifjúsági klubot, karbantartóműhelyt és raktárakat hoznak létre a Közösségek Háza munkatársai a felújított alagsorban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!