Magyar Református Szeretetszolgálat

2022.12.31. 11:36

Felebarát néven indult segítő program

A jövő év elején is tovább folytatódik a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) Felebarát nevet viselő adománygyűjtő programja, amit az energiaárak növekedése és az infláció miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére hívtak életre.

Fotó: Gazdag Mihály

A humanitárius szervezet tapasztalatai szerint az előző évekhez képest többszörösére nőtt az adománykérelmek száma, a tűzifa-támogatásra például már szeptemberben jelentős igény mutatkozott – az októberben indított féléves Felebarát program célja, hogy a befolyó összegből átfogó és személyre szabott segítséget nyújtsanak a rászoruló családoknak. 

Tárgyi és anyagi támogatást, illetve edukációs kampányt egyaránt magában foglal a kezdeményezés – élelmiszercsomaggal, tűzifával, vagy pénzügyi támogatást jelentő adománykártyával segítik a nélkülözőket. – Utóbbi egy előre, meghatározott összeggel feltöltött bankkártya, amellyel a szeretetszolgálat több hónapon keresztül segíti anyagilag a rászorulókat, akik az összeget szükségeik mentén akár számlák befizetésére, gyógyszerek kiváltására vagy bevásárlásra is fordíthatják – közölte honlapján az MRSZ. 

A Felebarát program másik fontos eleme a társadalmi edukáció, amelynek lényege, hogy a családokat tanácsokkal látják el, hogy miként csökkenthetik a háztartásuk kiadásait, illetve praktikus tudnivalókat tartalmazó kiadvánnyal is segítik a gazdasági krí­zis érintettjeit 

– tették hozzá. 

Az országos Felebarát-adománygyűjtéshez a 1358-as adományvonal hívásával, az adomany.jobbadni.hu oldalon online bankkártyás fizetéssel, valamint a szervezet bankszámlájára való utalással (közlemény: „Felebarát”) lehet csatlakozni. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!