A munkálatok decemberben fejeződtek be

2023.01.22. 11:48

Akár már nyár előtt is megnyithat a cserkúti piac

Zs. K.

Elkészült a termelői piac Cserkúton, jelenleg a használatbavételi engedélyre vár az önkormányzat, amely után nyáron – vagy akár előbb – meg is nyithat a létesítmény. Hegedüs Zsolt, a község polgármestere elmondta, a beruházásra a Vidékfejlesztési Program keretében nyertek csaknem 98 millió forintot, melyet önerővel egészítettek ki. A kivitelezés tíz hónapig tartott, és december közepén fejeződtek be a munkálatok. A piac a polgármesteri hivatal hátsó udvarán épült, és egy fedett, nyitott kültéri árusítóhelyből, valamint egy piac­csarnokból áll, melyben helyitermék-bolt fog üzemelni.

– Terveink szerint a helyitermék-bolt a téli hónapokban is üzemelni fog, a félig nyitott részben pedig akár adventi programokat is tudunk tartani, hiszen úgy alakítottuk, úgy terveztük, hogy a piaccal egy közösségi tér is épüljön

 – mondta a polgármester. A területen térköveztek, fákat ültettek, parkolót alakítottak ki, és a projekt összességében jól kapcsolódik a 2019-ben megvalósított Gasztronómiai Élménytér-fejlesztéshez. 

Cserkúton jelenleg még egy beruházás van folyamatban: zajlik a Plató-lakótelep településrészen állami támogatás és önkormányzati önerő segítségével a szennyvízberuházás. A községvezető elmondta, több mint húszéves probléma oldódik meg azzal, ha a részben ipari területek, részben pedig az ott lévő lakóházak szennyvízelvezetését kiépítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!