Vissza a hagyományokhoz

2023.01.15. 21:59

Átadták a legmagasabb magyarországi német kitüntetést

Minden év január második hétvégéjén megrendezik a Magyarországi Németek Országos Önkormányzat Napját.

Zs. J.

Forrás: LDU.hu

Kivétel volt a 2021-es év, mikor a koronavírus-járvány miatt az esemény elmaradt, illetve tavaly az ünnepséget június 18-án a Budapest Kongresszusi Központban tartották.

Idén már semmi nem állta útját, hogy visszatérjenek a régi hagyományhoz, így szombaton a pécsi Kodály Központban számos meghívott, vendég érkezett. A rendezvényen beszédet mondott Englenderné Hock Ibolya, az Magyarországi Német Önkormányzatok elnöke, majd a gálaműsorral egybekötve adták át a magyarországi német közösség legrangosabb kitüntetéseit. 

A Magyarországi Németségért Arany Dísztűket Szugfil József (Lippó) a Baranya Megyei Német Önkormányzat elnöke, Ledényi Zsuzsanna és Manfred Mayerhoffer (Budapest - Salzburg), a Magyarországi Német Ének- Zene- És Tánckarok Országos Tanácsának (ezt alapította volt munkatársunk, Báling József) korábbi munkatársai és Bencze-Tóth Mária (Budaőrs) tanárnő kapta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!