Megint lezártak egy utat Pécsett

2023.01.11. 17:16

Az üzem megvásárolta a területet, amelyen a bicikliút vezetett keresztül

Most nem a forgalmi rendbe piszkáltak bele, vagy zártak le egy burkolt felületű utat a tengelytörésre alkalmas szakaszra kényszerítve a kocsikat, hanem egyszerűen keresztbe tettek a kertvárosi bicikliseknek.

B. M.

Miután Kovácstelep környékén utakat zártak le, illetve a Tettyén változtatták meg a forgalmi rendet az MSZP-DK-s városvezetés tagjai anélkül, hogy különösebb módon átgondolták volna a következményeket, a közelmúltban a Kertvárost a belvárossal összekötő kerékpárúton vált lehetetlenné a közlekedés.

Méghozzá azért, mert a szomszédos üzem a közelmúltban megszerezte az Északmegyer dűlőtől délre eső, az Egressy és az Orgona utcák közötti területet, de úgy, hogy ezzel az Egressy utca és az Északmegyer dűlő közötti összeköttetést is megszüntették – az Egressyből zsákutca lesz –, pedig a kertvárosi kerékpárút a Pécsi-vízen átvezető híd után ezen a nyomvonalon haladt. A táblák is erre utalnak még most is, hiszen az egyirányú utcába a biciklisek behajthattak a forgalommal szemben is, de a kerékpáros útvonalat az utca déli felén is jelezték közlekedési táblákkal.

A földhivatali dokumentumok szerint az utcának ezen szakaszát, valamit a szomszédos telket – ahol majd parkoló lesz – össze is vonták, hiszen a gyárral együtt ugyanazon a helyrajzi számon szerepelnek ezek a területek. A parkolóvá átalakítandó területről – vélhetően a 2022-es Google-felvételek frissítése idején – készült korábbi felvételeken az is látszik, hogy fiatal csemetefákat is ültettek.

A biciklisek nyilvánvalóan találnak alternatív útvonalakat, de az eljárás nagyban hasonlít ahhoz, mint amikor a Hunyadi útra szerelték fel a korlátozott parkolási övezettel kapcsolatos táblákat, holott az adott útszakaszon nem is lehetett megállni, nemhogy várakozni. Ismert, a baloldali önkormányzat azt az aszfaltos utcát záratta le a helyiek kérésére Kovácstelepen, amellyel szilárd burkolaton keresztül lehetett megközelíteni az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Edzőközpontot, de nem gondoskodtak a lezárás előtt, hogy legalább rendbe tegyék a köves, murvás földutat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!