Jelentős projekt

2023.01.12. 14:52

Épülhetnek az árkok, amelyek megvédik az ingatlanokat

Zs. K.

Illusztráció

Fotó: Szakony Attila

Az idei év első felében megkezdődik a kivitelezése a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítását, rendbetételét célzó projektnek Harkányban. A város önkormányzata erre két, a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program keretében beadott pályázatával nyert 500-500 millió forint támogatást.
Ennek köszönhetően 10,2 kilométer hosszan rendezik a város csatorna- és árokrendszerét. A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékvíz komoly gondokat okoz, például Terehegyen, a Munkácsy utcai lakótelepen, illetve a víkendtelepen. A beruházás során mederkotrás és növényirtás, valamint mederburkolás, zárt rendszer kiépítése, átereszek és gépkocsibejárók kiépítése, illetve felújítása valósul meg a gépállomási lakótelepen és iparterületen, Terehegyen, továbbá Harkány több pontján. Ezen kívül három és fél kilométeren megtisztítják a Lanka-csatorna medrét, másrészt a Terehegyi belterületi árok, a Széchenyi téri árok, a Gépállomás utcai árkok tisztítását, felújítását végzik el 6,8 kilométeres hosszon, és a gépkocsibeállókat is helyreállítják.
A fejlesztéssel mintegy 400 lakóingatlan, valamint több mint 20 szálloda és üdülőépület, számos ipari, kereskedelmi és szolgáltató vállalkozás, hétvégi házas üdülőterület csapadékvíz-elvezetése rendeződik.
A munkálatok a gépállomási lakótelepen a Munkácsy és Bezerédi utcát, a Bocskai és Bercsényi utakat, gépállomási városrésznek a MOL benzinkút felőli részét, a Hunyadi utat, a Klauzál és Kolozsvár utcát érintik, Terehegyen a Széchenyi tér Terehegyi-árok, és a Víkend telep esetében pedig a Homok, Berek és Ságvári utca a projektbe bevont terület.
Mint azt Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere az év végi közmeghallgatáson jelezte: ezzel megint eljön a városban az az időszak, amikor gyakorlatilag mindenhol munkagépek dolgoznak majd, a feltúrt részek miatt viszont türelmet kért a lakosságtól, hiszen ezek a kényelmetlenségek inkább örömteli dolgok, mert amikor elkészülnek a beruházások, akkor egy szebb és jobb környezetben tudnak majd a harkányiak élni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!