Több projekt is megvalósult

2023.01.03. 13:36

Közmeghallgatáson mutatják be a terveket Bólyban

Közmeghallgatást tart a Bólyi Német Önkormányzat képviselő-testülete január 12-én, csütörtökön, 17 órai kezdettel a Bólyi Általános Iskola tálaló konyhájában.

W. K.

Fotó: Laufer László

Többek közt a tavalyi év gazdasági és működési folyamatairól hallhatnak majd beszámolót az érdeklődők, ezen kívül az idei év terveiről is szó esik majd a rendezvényen. 

A tavalyi év során a Bólyi Német Önkormányzat több projektet is meg tudott valósítani a Bethlen Gábor Alapkezelőn keresztül kapott kormányzati támogatásoknak köszönhetően. 

A köznevelési célok megvalósítását célzó 48 millió forintos támogatásból a Bólyi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola tűzjelző rendszerének felújítására kerülhetett sor, ezen kívül a tantermek beépített szekrényeinek cseréjét is tartalmazta a program.  Mindemellett a Bólyi Óvoda, Bölcsőde új kerékpártárolóval gazdagodhatott, és a tároló épület felújítása is része volt a projektnek.  

A Bólyi Német Önkormányzat a kulturális programok megvalósításához is nyert támogatást a tavalyi év során: a kormányzati hozzájárulás a Bólyi Emmausz, a Bólyi Pünkösdi Fesztivál, valamint a hagyományőrző német nemzetiségi kézműves- és tánctábor megszervezéséhez járult hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!