Játékra fel!

2023.01.17. 10:18

Sakkban is összemérhetik tudásokat a nyugdíjasok

A játékos kedvű nyugdíjasokat várja a Pécsi Kulturális Központ Sakk, társasjáték és kártya klubja január 17-én, délután 2 órakor.

Cz. E.

Fotó: Flajsz Péter

Az eseményen a sakk szerelmesei összemérhetik tudásukat, és méltó ellenfelekre tehetnek szert, ami akár egy új barátság kezdete is lehet. De, akinek nem kenyere a sakk, viszont szenvedélyes kártyás és partnereket keres, akkor szintén a klubban a helye. Azonban nem csak e két játék űzőit várják a szervezők, hanem azokat is, akiket szórakoztatnak a társasjátékok, és szeretik a jó társaságot és a kacagást.  

Ezek az alkalmak nem csak arra jók, hogy a nyugdíjas korúak aktív szociális életet éljenek, hanem arra is, hogy szellemi frissességüket megőrizzék.  

A klub kéthetente keddenként gyűlik össze a Pécsi Kulturális Központban, amihez csatlakozni bármikor szabad, még akkor is, ha egyik területen sem érzi magát az ember profinak. A közösség hitvallása, hogy nem a győzelem számít, hanem a játék öröme, a jókedvű társaság, a közösségi együttlét a fontos.  

Akik újonnan csatlakoznának azoknak részvételi szándékukat előre kell jelezni. Erről információ az alábbi linken található: https://www.facebook.com/events/1225360381665291 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!