Még idén kezdenének

2023.01.29. 17:10

Támogatást nyertek el az óvoda felújításának befejezésére Gödrén

Zs. K.

Automatikusan generált description

Fotó: dn

Harmincmillió forint támogatást nyert a gödrei önkormányzat a Gödrei Tündérkert Óvoda fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében, kaptuk a kedvező hírt a településről. 
Gelencsér Gábor, a község polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy az óvoda teljes körű felújításához ez már csak az utolsó lépés, hiszen a korábbi években ugyanis részben pályázati forrásból, részben pedig önerőből elvégezték az épület fűtéskorszerűsítését, nyílászárókat cseréltek, belső felújításokat és eszközbeszerzéseket végeztek, klímaberendezéseket telepítettek, kialakították a játszóudvart, parkosították a környezetet, sőt, még a melegítőkonyhát is felújították. 
A most elnyert pályázati forrásból az előzetes tervek szerint akadálymentesítik az épületet, illetve épületenergetikai fejlesztéseket végeznek, többek között homlokzat-, födém- és lábazathőszigetelés formájában, amivel a létesítmény hosszú távú fenntarthatóságát javítják jelentős mértékben. 
A beruházással egy kívül-belül megújult, a mai kor igényei szerint korszerűsített, komfortos, szép környezetben lévő óvodában foglalkoztathatják az intézménybe járó kisgyermekeket. A polgármester elmondta, hogy nagyon bízik benne, hogy a munkálatok még az idén elkezdődhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!